Ciotka
niedziela, 4 października 2015
Sernik z migdałami wujka Henryka
Składniki (tortownica 23):
Sernik:
500g sera białego
400g kremu typu nutella
2 łyki mąki ziemniaczanej
4 jajka
Wszystkie składniki zmiksować do połączenia się. Piec w temperaturze 160 stopni przez 60 minut.
Migdały w karmelu:
20g masła
50g migdałów w płatkach
50g cukru
Cukier z masłem podgrzewać do momentu kiedy nabierze ładnego bursztynowego koloru wrzucić migdały zamieszać. Wyłożyć na papier do pieczenia, żeby ostygły. Najlepiej jeszcze ciepłe migdały nakładać łyżką niewielkie ilości w małych odstępach.
Na ostudzony sernik nałożyć przestudzone migdały dowolnie dekorując.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz