Skladnik
Biszkopt:
2 jajka
1/2 szklani cukru
1/2 szklanki maki tortowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę okolo 10 minut. Do masy przesiac mąkę w 2 turach i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy piec 180 stopni okolo 25 minut.
Krem:
250g serka mascarpone
250 ml śmietany 30
6 łyżeczek żelatyny
Żelatynę rozpuścić w goracej wodzie okolo 1/3 szklani odstawić do rozpuszczenia się. Śmietanę ubić na sztywno dodać serek mascarpone w dwóch ratach zmiksować. Dolać przestudzoną żelatynę. Zmiksować do rozpuszczenia się.
Galaretka
Galaretka cytrynowa
500g borówek
Galaretkę zrobić zhidnie z instrukcja na opakowaniu. Wystudzić.
Na wystudzony biszkopt przelozyc krem wyrownac poukładać borówki zalać galaretką. Odstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz