Ciotka
niedziela, 14 grudnia 2014
Szybki piernik siostry Marioli
Składniki blaszka(10x25):
Ciasto:
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
3 łyżki miodu
2 łyżeczki przyprawy do pierników
2 łyżki kakao naturalne niesłodzone
1 łyżeczka płaska sody
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni 40-45minut do tak zwanego suchego patyczka.
Polewa czekoladowa:
3 łyżki masła
3 łyżki cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki śmietany
Masło i cukier rozpuścić w rondelku zdjąć z ognia wsypać kakao wymieszać dodać śmietany.
Polewą udekorować piernik.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz