Ciotka
środa, 15 października 2014
Tort ciuchcia dla Oliwierka
Składniki (2 prostokątne blaszki o wymiarach 25x10 i 30x 10):
4 jajka
4 szklanki mąki (pojemność 250ml)
2 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki oleju
2 szklanki mleka
4 łyżki kakao
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
2 płaskie łyżeczki sody
Wszystkie składniki zmiksować do połączenia się. Rozłożyć między dwie blaszki wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni do tak zwanego suchego patyczka około 50-60 minut.
Krem:
500g masła w temperaturze pokojowej
1 puszka kajmaku
Wszystko zmiksować do połączenia się składników.
Do przełożenia:
1 paczka malin
Do nasączenia:
1/2 szklanki kawy
Wykroić z gotowego ciasta kształt pociągu, warstwy ciasta nasączyć kawą, przełożyć kremem maślanym i malinami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz