Ciotka
środa, 4 marca 2015
Piersi z kurczaka owijane boczkiem stryjka Kazimierza
Składniki:
4 piersi z kurczaka
12 plasterków boczku wędzonego
10 pieczarek
1 marchewka
przyprawy sól, pieprz, czosnek, vegeta
Piersi z kurczaka lekko naciąć wzdłuż grubszego boku rozłożyć, przykryć folią spożywczą i rozbić na dość cienki placek. Pieczarki oczyścić i obgotować w całości około 10 minut w osolonej wodzie. Marchewkę ugotowaną obrać i pokroić w plasterki. Na każdą rozbitą pierś układać na przemian pieczarki i marchewkę. Zwinąć piersi tak, żeby tworzyły rolady. Plastry boczku ułożyć jeden przy drugim (na każdą pierś 3 plasterki boczku.) Położyć na boczku nadziewane piersi owinąć.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę. Boczek powinien się ładnie przyrumienić.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz