Ciotka

niedziela, 19 kwietnia 2015

Wędlinka z kurczaka od Marioli




 Składniki (blaszka 10x25):
400 g surowego mięsa z kurczaka (uda, piersi, itp.)
1 duża marchewka
100g mrożonego groszku (można użyć dowolnych dodatków papryka czerwona, ogórki konserwowe, itp.)
3 łyżki żelatyny
300ml wody
przyprawy sól, pieprz, wegeta po około 1 łyżeczce
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
Mięso oddzielić od kości pokroić na równe kawałki. Włożyć do miski, obrać marchewkę pokroić w kostkę. Wsypać żelatynę i przyprawy dokładnie wymieszać dolać wody. Przełożyć do blaszki wyłożonej wcześniej papierem wyrównać. Następnie tą blaszkę włożyć do rękawa do pieczenia i dokładnie zawiązać. W trakcie pieczenia wszystkie płyny się połączą, a żelatyna zwiąże masę. Piec w piekarnika nagrzanym do 200 stopni około 40- 50 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz