Ciotka

wtorek, 5 stycznia 2016

Ciasto 3 BIT od Ani


Składniki:
8 paczek herbatników
2 budynie waniliowe (ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu)
1 kostka masła (miękkie)
1 puszka masy kajmakowej
250g serca mascarpone
250g śmietany kremówki
 Dno blachy wyłożyć herbatnikami jaką pierwszą warstwę rozsmarować gotową masę kajmakową. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Przygotowujemy masę budyniową. Ucieramy masło na puch, a następnie dodajemy po łyżce ugotowanego budyniu, aż do skończenia się budyniu . Gotową masę budyniową nakładamy na herbatniki i znowu przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Przygotowujemy masę śmietankową. Śmietanę ubijamy do sztywności, a następnie dodajemy w dwóch ratach serek mascarpone i nadal ubijamy, aż masa będzie sztywna. Nakładamy na herbatniki wyrównujemy. Wkładamy do lodówki na całą noc. Herbatniki muszą zmięknąć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz