Świetna kremowa zupa pieczarkowa.
Składniki:
500g pieczarek
2 sztuki cebule
1,5 litr bulionu
200g ryżu
2-3 łyżki oliwy
sól, pieprz do smaku
1/2 szklanki śmietana 30%
sól, pieprz do smaku
1/2 szklanki śmietana 30%
Do wysokiego garnka wlać oliwę. Cebulę pokroić w kostkę przesmażyć chwilę na oliwie. Pieczarki pokroić w kostkę dołożyć do cebuli. Smażyć wszystko razem około 5 - 10 minut. Po tym czasie dolać bulion i dosypać ryż. Gotować wszystko do chwili, aż ryż będzie miękki. Po tym czasie przy użyciu blendera rozdrobnić zupę na gładki krem. Na koniec doprawić solą, pieprzem oraz dolać śmietanę. Przepis inspirowany przepisem Jamie Oliver.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz