Ciotka

niedziela, 25 maja 2014

Deser truskawkowo-kokosowy córeczki Balbinki


Składniki (6 porcji):
250g serek mascarpone
200ml śmietany kremówki
5 łyżek mleka w proszku
2 łyżki cukru pudru
1 biała czekolada
1 szklanka wiórków kokosowych
500-600g truskawek
3-4 łyżki cukru

Pucharki na deser lub szklanki dowolnie ozdobić. (Przykleiłam do szklanki truskawki pokrojone w cienkie plasterki używając żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody).
Białą czekoladę rozpuścić w śmietanie. Ostudzić. Do lekko ciepłej śmietany dodać cukier puder i mleko w proszku wymieszać. Wsypać wiórki kokosowe wymieszać. Na końcu dodać serek mascarpone.  Przelać do pucharków. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem zmiksować truskawki z cukrem i wlać na masę kokosową tworząc dwukolorowy deser.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz