Ciotka
niedziela, 25 maja 2014
Deser truskawkowo-kokosowy córeczki Balbinki
Składniki (6 porcji):
250g serek mascarpone
200ml śmietany kremówki
5 łyżek mleka w proszku
2 łyżki cukru pudru
1 biała czekolada
1 szklanka wiórków kokosowych
500-600g truskawek
3-4 łyżki cukru
Pucharki na deser lub szklanki dowolnie ozdobić. (Przykleiłam do szklanki truskawki pokrojone w cienkie plasterki używając żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody).
Białą czekoladę rozpuścić w śmietanie. Ostudzić. Do lekko ciepłej śmietany dodać cukier puder i mleko w proszku wymieszać. Wsypać wiórki kokosowe wymieszać. Na końcu dodać serek mascarpone. Przelać do pucharków. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem zmiksować truskawki z cukrem i wlać na masę kokosową tworząc dwukolorowy deser.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz