Kolejna pyszna propozycja z udziałem truskawek.
Składniki (tortownica 23):
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki oleju (szklanka 250ml)
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
3 jajka
2 łyżki kakao
1 i 1/2 szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
500g truskawek (przekrojonych na pół)
Jajka zmiksować z cukrami do połączenia się. Wlać olej i mleko dalej miksować. Przesiać do masy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Jeszcze chwilę miksować, aż wszystko dobrze się połączy. Przelać ciasto do przygotowanej wcześniej tortownicy na wierzchu ułożyć przekrojone truskawki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 60 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz