Ciasto czekoladowo-orzechowe szybkie, proste i pyszne.
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mąki
4 łyżki cukru
5 łyżek kremu typu nutella
1/2 szklanki oleju
5 łyżek mleka
Jajka ubić z cukrem dodać olej i mleko. Następnie dodać krem orzechowy mąkę i proszek do pieczenia. Miksować aż wszystko dobrze się połączy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 170 stopni 40 minut do suchego patyczka. Wystudzić
Polewa czekoladowa:
3 łyżki masła
3 łyżki cukru
2 łyżki kakao
2 -3 łyżki śmietany 18%
Masło i cukier rozpuścić w rondelku. Zestawić z ognia wsypać kakao wymieszać. Dodać śmietanę wymieszać. Odczekać chwilkę, aż przestygnie wylać na ciasto. Dowolnie udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz