Pyszne ciasto z kremem z mleka skondensowanego i dużą ilością owoców
Składniki (tortownica 24):
Biszkopt:
1 szklanka mąki
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę wylać na tortownicę wyłożoną wcześniej papierem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 25 minut do tak zwanego suchego patyczka. Ostudzić.
Krem:
200g mleka skondensowanego
250g serka mascarpone
500g dowolnych owoców u mnie borówki i maliny
Zmiksować mleko i serek do uzyskania gęstego kremu. Krem nie powinien spływać z mieszadełek.
Przepis na krem pochodzi ze strony Moje Wypieki.
Na upieczone ciasto wyłożyć połowę owoców. Następnie krem i znowu owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz