Ciotka

poniedziałek, 25 sierpnia 2014

Sernik karmelowo-śmietankowy bratanka Janka


Pyszny sernik śmietankowo- karmelowy




Składniki(tortownica 24):
1kg sera nie kwaśnego
2-3 łyżki sproszkowany budyń waniliowy
300g mleko skondensowane słodzone
200g masy kajmakowej
1 cukier waniliowy
10 żółtek
125g roztopionego masła
paczka herbatników
Żółtka utrzeć na puszystą masę z dodatkiem cukru waniliowego. W drugiej misce utrzeć ser z mlekiem skondensowanym i budyniem. Do masy dodać stopniowo utarte żółtka i masło. Na dno blachy wyłożyć herbatniki. Przelać 2/3 masy. Do 1/3 dodać masę kajmakową i zmiksować chwilę do połączenia się składników. Przelać na blachę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 60 minut. Wystudzić. Kroić zimny sernik.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz