Szybkie ciasto z owocami i białą czekoladą.
Składniki (blaszka 10x25):
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
1 duża łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
2 łyżki śmietany 18%
125g borówek (dałam 200g)
100g białej czekolady drobno posiekanej
1 łyżka mąki pszennej
Wszystkie składniki oprócz borówek, białej czekolady i 1 łyżki mąki zmiksować na jednolite ciasto.
Borówki i czekoladę włożyć do oddzielnej miski obsypać równomiernie mąką potrząsnąć przez chwilę, żeby mąka równomiernie rozprowadziła się po produktach. Włożyć borówki i czekoladę do ciasta wymieszać i przelać do blachy wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 45 minut do tak zwanego suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz