Ciotka

niedziela, 6 lipca 2014

Czekoladowe babeczki z czereśniami mamy Anny

 

Aromatyczne babeczki z czereśniami.



Składniki (około 15 sztuk):

Babeczki:
1 szklanka mleka
1 jajko
1/2 szklanki oleju
1 i 1/2  szklanki mąki
1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru
2-3 łyżki kakao
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
owoce u mnie czereśnie bez pestki do każdej babeczki 1szt
Wszystkie składniki oprócz czereśni zmiksować na jednolitą konsystencję . Przelać do foremek. Owoce powkładać do każdej babeczki. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni 20-25 minut. Wyjąć ostudzić. Przygotować polewę czekoladową.

Polewa czekoladowa:
3 łyżki kakao
3 łyżki masła
3 łyżki mleka
3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
Masło i cukier rozpuścić w rondelku. Zdjąć z ognia wsypać kakao wymieszać, dodać śmietany wymieszać. Polać polewą ostudzone babeczki.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz