Aromatyczne babeczki z czereśniami.
Składniki (około 15 sztuk):
Babeczki:
1 szklanka mleka
1 jajko
1/2 szklanki oleju
1 i 1/2 szklanki mąki
1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru
2-3 łyżki kakao
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
owoce u mnie czereśnie bez pestki do każdej babeczki 1szt
Wszystkie składniki oprócz czereśni zmiksować na jednolitą konsystencję . Przelać do foremek. Owoce powkładać do każdej babeczki. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni 20-25 minut. Wyjąć ostudzić. Przygotować polewę czekoladową.
Polewa czekoladowa:
3 łyżki kakao
3 łyżki masła
3 łyżki mleka
3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
Masło i cukier rozpuścić w rondelku. Zdjąć z ognia wsypać kakao wymieszać, dodać śmietany wymieszać. Polać polewą ostudzone babeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz